sim card, card, phone

Wat is goedkoper prepaid of sim only?

Er is een verschil tussen prepaid en sim only, maar er zijn ook overeenkomsten. Denk maar aan de simkaart die je nodig hebt om prepaid of met sim only te bellen of online te gaan. De vraag wat goedkoper is prepaid of sim only is niet eenduidig te beantwoorden. Het hangt namelijk nogal af van je eigen gebruik wat voor jou goedkoper is. In bepaalde situaties is het daarom goedkoper om een sim only abonnement te nemen, maar in andere situaties weer niet.

Prepaid versus sim only

Het is als eerste belangrijk te weten wat prepaid is wat sim only is. Bij prepaid betaal je zoals het woord al zegt vooraf een bedrag. Je krijgt dan naar keuze voor een bepaald bedrag aan beltegoed, sms of data. Op het moment dat al het tegoed op is van prepaid kan je niet meer met data online en niet meer bellen. Je moet dan nieuw tegoed aanschaffen. Prepaid voorziet in optimale vrijheid, omdat je niet vastzit aan een abonnement. Het is echter wel zo dat prepaid ook beperkend werkt en de vrijheid belemmert als je beltegoed ineens op is.

Bij sim only krijg je voor een specifiek bedrag per maand data en belminuten. Overschrijd je de data of belminuten dan kan je nog wel online of bellen. Dat zie je dan terug aan de rekening die je achteraf ontvangt bij een sim only abonnement. Als je de juiste bundel hebt gekozen die op je eigen gebruik is afgestemd, komt het niet vaak voor dat je extra GB’s of meer belminuten nodig hebt. Bij sim only sluit je een abonnement af voor een jaar, twee jaar of maandelijks opzegbaar. Je hebt vaak wel de vrijheid om per maand een bundel naar beneden of boven aan te passen.

Verschil in hoogte van tarieven

Het is doorgaans zo dat de tarieven per minuut voor het bellen of sms’jes versturen net als dataverbruik hoger liggen bij prepaid. Ben je een standaard gebruiker van je mobiele telefoon met bellen en online zijn dan is een sim only abonnement al snel goedkoper. Prepaid is echter wel de goedkoopste oplossing als je echt heel weinig belt of bijna nooit data verbruikt. Het is bij prepaid overigens zo dat tegoeden niet oneindig houdbaar zijn. 

Vooral niet als je bijvoorbeeld een half jaar geen gebruik hebt gemaakt van je mobiel of niet hebt opgewaardeerd. De kans bestaat dus dat je het tegoed kwijt raakt en de provider je telefoonnummer afsluit. In dat geval ben je alsnog heel duur uit en had je beter voor een goedkoop sim only abonnement kunnen kiezen.

Goedkoop sim only abonnement

De tarieven van sim only abonnementen zijn voordelig en zelfs goedkoop als je de juiste keuze maakt. Daarom is het aan te raden om naar je eigen verbruik te kijken en daar een passende provider bij te zoeken. Zelfs als je weinig belt en haast niet online bent, kan het goedkoper zijn om sim only in plaats van prepaid te nemen. Je bent extra goedkoop uit als je een tweejarig sim only abonnement afsluit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − vier =