Vodafone sim only

Vodafone provider informatie

Vodafone is wereldwijd een van de grotere telecomproviders en voorziet onder meer in sim only abonnementen. Het voordeel van Vodafone is dat je de keuze hebt uit allerlei opties als het om internetten, bellen en sms’jes versturen gaat. Er is dus altijd een passend abonnement te vinden. Ook is het zo dat internet en sms bij sim only van toepassing is in Nederland en in de rest van de EU. Je krijgt via het sim only abonnement bij Vodafone bovendien toegang tot het 4G netwerk, maar met een 5G toestel is het 5G netwerk optioneel beschikbaar.

Vodafone sim only abonnementen

Het is altijd mogelijk om aan de hand van je eigen gebruik een keuze te maken uit Vodafone sim only abonnementen. Wil je bijvoorbeeld vooral te bereiken zijn via telefoon en sms dan zijn daar twee opties voor beschikbaar. Bijvoorbeeld met 1.5 GB of met 4GB inclusief onbeperkt sms’jes versturen en 150 belminuten. Kies je liever voor meer data omdat je vaak online bent en bel je ook regelmatig dan zijn er meerdere opties beschikbaar. Bijvoorbeeld met de keuze tussen 12.5GB en 50GB en onbeperkt GB. Deze sim only abonnementen van Vodafone voorzien in onbeperkt bellen/sms. Zo heb je ook nog de keuze uit 25GB of zelfs 100GB. 

4G netwerk en 5G netwerk

Er is standaard sprake van toegang tot het 4G netwerk als je een Vodafone sim only abonnement hebt. Heb je een 5G toestel en kies je een Sim Only Red abonnement dan krijg je toegang tot het 5G netwerk. Het is altijd mogelijk om even te checken of je huidige toestel geschikt is voor 5G om supersnel te internetten. GigaNet is de naam van het krachtige netwerk waar deze provider gebruik van maakt. Het mobiele netwerk van Vodafone en vaste netwerk van Ziggo is in Europa tot een van de beste netwerken beoordeeld. Er is onder meer sprake van ondersteuning van een downloadsnelheid tot 1Gbps. De dekking van beide netwerken is overigens in Nederland landelijk. 

Nummerbehoud mogelijk

Nummerbehoud is mogelijk als je een Vodafone sim only abonnement wenst af te sluiten. Het contract is maandelijks opzegbaar, maar als je dat doet voor het einde dan betaal je een afkoopsom. Je moet namelijk de resterende abonnementsmaanden dan afrekenen. Mocht je huidige mobiel tijdens de looptijd aan vervanging toe zijn dan is Vodafone Next een optie. Heb je toevallig internet van Ziggo? In dat geval is Vodafone sim only extra interessant vanwege de extra’s, zoals 5 euro korting.

Meer providers vergelijken

Vergelijk ook de prijzen van deze providers!

Veelgestelde vragen

Wil je optimale vrijheid en flexibiliteit dan is het mogelijk om voor een abonnement te kiezen dat maandelijks opzegbaar is. De prijzen voor een abonnement met een langere looptijd zoals 1-jaar of 2-jaar zijn daarentegen meestal lager.

De simkaart valt eenvoudig in het juiste formaat uit te drukken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over welk formaat er in jouw telefoon past.

Je kunt gratis je huidige nummer behouden als je tijdens je bestelling nummerbehoud selecteert. Let erop dat je je huidige abonnement nog niet opzegt.

De dekking van een provider is uiteraard erg belangrijk. Met dit netwerk kun je profiteren van een betrouwbaar netwerk met een goede dekking. Bekijk voor details de dekkingskaart van deze provider.