Vergelijken

Sim only abonnementen vergelijken

Sim only vergelijken om de beste deal af te sluiten. Dat is dé manier om geld te besparen op je maandelijkse sim only abonnement. De populariteit van deze abonnementen neemt steeds verder toe en je kan bij alle bekende providers terecht. Simonlyprijzen.nl biedt jou daarin het gemak door de prijzen van sim only op een overzichtelijke manier te presenteren. Het is dan voor jou alleen nog maar een kwestie van vergelijken om het beste sim only abonnement af te sluiten. Maak daarbij gebruik van de handige tips die het je nog gemakkelijker maken.

5 tips voor het vergelijken van sim only

Bij het vergelijken van sim only abonnementen kijk je niet alleen naar de laagste prijs, maar eerst naar wat je denkt nodig te hebben. Zo zijn er nog een aantal factoren die van belang zijn bij het maken van een vergelijking.

1. Vergelijk op basis van je verbruik

Het verbruik bepaalt welk soort sim only abonnement het beste bij je past. Stel daarom het gemiddelde verbruik van aantal GB vast net als het aantal belminuten en sms’jes. Dan maak je aan de hand daarvan eenvoudig een vergelijking tussen providers als Simpel, YouFone, Vodafone en andere sim only aanbieders.

2. Vergelijk op basis van abonnementsduur

De abonnementsduur heeft invloed op de prijs van je sim only abonnement. De standaard is doorgaans een periode van een jaar of twee jaar. Er zijn echter ook providers waar sim only maandelijks opzegbaar is. Daar betaal je dan in verhouding wel wat meer voor, maar je hebt ook meer vrijheid om te switchen.

3. Vergelijk op basis van dekking

Het is uiteraard van belang dat de mobiele provider dekking biedt. Daarom is het handig om op basis van de dekking een sim only vergelijking te maken. 

4. Vergelijk op basis van internetsnelheid

De providers maken gebruik van verschillende netwerken. Daarom is het belangrijk te vergelijken op basis van de internetsnelheid. Check of 4G en wellicht ook 5G beschikbaar is en hoe het zit met de downloadsnelheid en uploadsnelheid.

5. Vergelijk op basis van prijs

Als je alle voorgaande stappen hebt uitgevoerd, blijven er een aantal providers over. Om te besparen op je sim only abonnement maak je nu de vergelijking op basis van de prijs. Ook dan hoef je niet per se bij de laagste prijs uit te komen. Het kan zo zijn dat je uitkomt bij een provider die net even wat beter bij je persoonlijke voorkeuren aansluit.

Meer providers vergelijken

Vergelijk ook de prijzen van deze providers!

Veelgestelde vragen

Wil je optimale vrijheid en flexibiliteit dan is het mogelijk om voor een abonnement te kiezen dat maandelijks opzegbaar is. De prijzen voor een abonnement met een langere looptijd zoals 1-jaar of 2-jaar zijn daarentegen meestal lager.

De simkaart valt eenvoudig in het juiste formaat uit te drukken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over welk formaat er in jouw telefoon past.

Je kunt gratis je huidige nummer behouden als je tijdens je bestelling nummerbehoud selecteert. Let erop dat je je huidige abonnement nog niet opzegt.

De dekking van een provider is uiteraard erg belangrijk. Met dit netwerk kun je profiteren van een betrouwbaar netwerk met een goede dekking. Bekijk voor details de dekkingskaart van deze provider.