network, 5g, connect

4G of 5G sim only abonnement?

Bij verschillende providers heb je bij het vergelijken van de opties de keuze om een 4G of 5G sim only abonnement te nemen. Als je twijfelt wat voor jou de beste keuze is dan komt het goed van pas als je wat meer over de achtergrond te weten komt. Daarom vind je hier uitgebreide informatie over 4G en 5G abonnementen. Zo weet jij straks precies welke keuze voor jou het beste is.

4G versus 5G: snelheid

5G is het nieuwste mobiele netwerk en biedt een nog hogere snelheid dan 4G. Een ander verschil is dat 5G in een kortere respons voorziet en meer capaciteit te bieden heeft. Overigens is de snelheid van 5G in de praktijk op dit moment nog gelijk aan die van 4G. De maximale snelheid is in beide gevallen nog 500 Mbit/s. In 2022 is er in snelheid pas echt verschil te merken met de beschikbaarheid van de snellere 5G-frequentie. 

Korte reactietijd

De kortere reactietijd is al wel aanwezig en dat biedt als voordeel dat het beeld tijdens het kijken van een filmpje minder snel hapert. Dat is natuurlijk ook een voordeel als je op je mobiel online aan het gamen bent. De grotere capaciteit betekent dat je verbinding ook in een drukke omgeving snel blijft bij 5G. Bij 4G is het zo dat de snelheid in een drukke omgeving bij veel mobiel gebruik wat daalt. Verder voorziet 5G in een koppeling met allerlei andere apparaten, zoals drones en beveiligingscamera’s, maar ook slimme auto’s.

Mobiele telefoon: 5G ready 

5G is de toekomst en nu al bij bepaalde providers beschikbaar. Of het verstandig is om een 4G of 5G sim only abonnement te nemen, is onder meer afhankelijk van je telefoon. Om van het 5G netwerk te profiteren dien je namelijk over een 5G toestel te beschikken. Check daarom eerst altijd of je een smartphone hebt die 5G ready is. Als dat niet het geval is dan ligt het voor de hand om een 4G sim only abonnement af te sluiten. 

Heb je een 5G ready toestel dan is het nog steeds de vraag of je beter uit bent met een 4G of 5G sim only abonnement. Als je voldoende hebt aan de 4G snelheid dan kan je prima uit de voeten met een 4G abonnement. Ben je altijd online en aan het gamen of aan het streamen dan heb je volgend jaar veel aan een 5G abonnement. Kies je voor een tweejarig 5G abonnement dan heb je dus volgend jaar al profijt van de extra snelheid. Bovendien profiteer je nu direct al van meer capaciteit en een supersnelle respons.

Providers vergelijken

Er zijn al een aantal Nederlandse telecomnetwerken die voorzien in 5G. maar er zijn verschillen per provider en per type abonnement. Bijvoorbeeld als het gaat om toegang krijgen tot het netwerk. Het is daarom belangrijk om voor je 4G of 5G sim only abonnement een vergelijking te maken. Denk daarbij ook aan de tarieven net als aan de overige voorwaarden, zoals de duur van het abonnement. Wellicht dat een 4G sim only abonnement uiteindelijk veel goedkoper is bij de ene provider in vergelijking met een 5G abonnement bij een andere provider.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 16 =